Helyi termékek

2022.12.15. 16:37

Adventi udvar a katolikus iskolában

Adventi udvar elnevezéssel kétnapos rendezvénysorozat vette kezdetét a Garay téri Szent József Katolikus Iskola udvarán, kirakodó vásárral, forró teával, forralt borral és zsíros kenyérrel csütörtök délután.

B. M.

A katolikus iskola diákjainak műsora nyitotta az Adventi udvart (Fotó: Mártonfai D.)

Fotó: Denes Martonfai

Az iskolának ez az első ilyen alkalma, amelyet szülői munkaközösségük szervezett. Mindkét nap három órától este hét óráig tart a rendezvény. 

– Hetekkel ezelőtt terveztük meg az Adventi udvar rendezvényt, és az volt az első gondolatunk, hogy mivel a szekszárdi Béla király téren nem lesz kirakodóvásár, adjunk mi lehetőséget a helyi termelőknek. Van sült gesztenye, mézeskalács, szörp, kandírozott gyümölcs, csokoládé. A kegytárgyboltból itt vannak a gyönyörűszép angyalkák. Szól zene, az iskola diákjai karácsonyi dalokat énekelnek, és az osztályukkal a kézműves délután keretében készített karácsonyi kellékeket árusítják. A bevétel a Szent József Katolikus Iskola Tehetséges Ifjúságért Alapítványhoz jut el – nyilatkozta az esemény kezdetén Janó Attiláné, a szülői munkaközösség tagja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában