Szájápolás

2023.01.22. 17:00

Fontos a rendszeresség

Nemrég egy kis baráti összejövetelen, társasozás közben szóba került, hogy ki milyen „függőségtől” szenved. Mi az, amit ha megvonnának tőle, akkor azt nagyon rosszul élné meg.

Farkas Eszter

Illusztráció: Shutterstock

Kevesebb, mint tíz emberről beszélünk, így nem mondhatjuk, hogy a felmérés reprezentatív lett volna, ráadásul a legtöbben kissé illuminált állapotban voltak, de legalább vicces válaszok születtek. Mivel mindenkinek le kellett írnia a válaszait egy lapra, ezért senki nem csalhatott. Volt, aki komolyan vette a dolgot, és a dohányzást írta le, de talán a legviccesebb a barátnőm volt, aki mint kiderült, a fogmosásról nem tudna lemondani. 

Persze ezen mindenki felhördült, és érdekes, hogy a valóban rossz szokásokon, mint a napi kávé vagy az édesség fogyasztásán senki nem akadt fenn. A fogmosás kérdéskörét ki is veséztük ennek örömére, és kiderült, hogy a társaság nagyobb része csupán egyszer mos fogat naponta. Fogselymet szinte senki nem használt a csapatból napi rendszerességgel, és mint azt a szakértőnk megállapította, közülünk csupán hármunknak van megfelelő fogkeféje. 

Az est zárásaként a fogorvosokról ment a sztorizgatás, ami egy idő után egymásra licitálgatásba ment át, hogy kinek van jobb dokija, ki vállalja olcsóbban a húzást, tömést, röntgenezést. Mókássá vált ez a beszélgetés, de egyben biztos vagyok, mostantól a barátaink mind komolyan veszik a száj­ápolást, és a fogukat legalább naponta kétszer megmossák. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában