KonMari

2023.02.01. 12:00

A rend lelke

Kezdő anyukaként az ember rájön, hogy a rendrakás kicsit háttérbe szorul a prioritások szempontjából.

Farkas Eszter

Illusztráció: Shutterstock

Nyilván első helyre a gyerkőc kerül, majd a főzés, mosás és egyéb alapvető higiéniai szempontok lesznek fontosak, mint például, hogy legyen miben főzni és legyen miből enni tiszta környezetben. Egy jó ideig mondhatni túlélő üzemmódban vagyunk, a ruhák élre vasalása és a rendezett szobák látványa az első időszakban inkább csak vágyálomnak tűnik. 

Él azonban egy nő a világon, aki azt állítja pár apró változtatással és selejtezéssel leegyszerűsíthetjük az életünket és bármikor meglátogathatnak minket, mert a lakásunk rendezett és tiszta lesz. Ez a hölgy nem más, mint Marie Kondo, aki évekig volt a barátnőimmel a példaképünk. Hihetetlennek tűnt és inkább eleinte csak frusztrált a tudat, hogy miért nem megy nekünk is a rend fenntartása, ezért páran belevágtunk és elolvastuk az első könyvét – volt, aki a tévés sorozatát is megnézte közülünk –, és bizony tényleg sok hasznos dolgot tanultunk meg tőle. 

A módszer sok mindenben segített, mint például megválni a felesleges dolgainktól és kicsit leszűkíteni a ruhatárunkat, ezáltal pedig még spórolni is tudtunk. Tehát pozitív változást hozott mindünk életébe. Mígnem tegnap este elhűlve hívott a barátnőm, hogy nagy baj van. Bizony a mi Marie-nk is a való világba csöppent, ugyanis harmadik gyermeke után már ő is felvett egy takarítónőt. Úgy látszik a KonMari módszer csak két gyerekig van hitelesítve. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában