Földrengés

2023.02.24. 16:16

Élve eltemetett embereket mentett meg a haláltól a szekszárdi tűzoltó

Visnyei Adorján Zsolt a tizenhét túlélőt megmentő HUNOR mentőszervezet tagjaként utazott a földrengés sújtotta Törökországba. A szekszárdi tűzoltóval készült beszélgetést a TEOL.hu podcast csatornáján hallgathatja meg.

Szeri Árpád

Visnyei Adorján Zsolt 2014-től tagja a HUNOR Mentőszervezetnek. A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába különlegesszer-kezelő beosztásba 2022. szeptember elsején került, de huszonnégy éve tűzoltó.

A mentőszervezet tagjaként, társaival együtt február 6. és 12. között a földrengés által letarolt Antakya városában a nap 24 órájában, megfeszített munkával tizenhét túlélőt, köztük három gyermeket mentett ki az összedőlt épületek romjai alól. Közben életveszélyes, omlással fenyegető helyszíneken ásott, ha kellett kézzel is.

Visnyei Adorján Zsolttal (j) beszélgetett Szeri Árpád szerkesztő. Fotó: TEOL.hu

A TEOL podcast vendégeként törökországi, drámai és felemelő eseményeket egyaránt hozó mindennapjairól beszél. Arra a kérdésre is válaszol, hogy ha most, az újabb földlökések miatt ismét jönne az azonnali behívó, útnak indulna-e, mindent hátrahagyva?

Mint arról írtunk, a hét elején dr. Hábermayer Tamást, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesét is kiválasztották a Törökországban működő EU polgári védelmi csoportba. Az ezredes február 21-én érkezett meg a helyszínre.

A korábbi podcast beszélgetéseinket ezen a linken éri el, illetve ide kattintva találja!

A Visnyei Adorján Zsolttal készült beszélgetést alább hallgathatha meg!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában