Helyi életstílus

2023.02.18. 07:00

Vidám farsangi mulatságot tartottak Kétyen a nyugdíjasok

Otthonkás, mamuszos öregasszonyoknak öltöztek a harci nyugdíjasok, és ezzel meg is nyerték a Kétyen megrendezett Farsangi mulatság jelmezversenyét pénteken a Művelődési Házban. Ajándékkosárral és emléklappal jutalmazták őket.

Brunner Mónika

Február tizenhetedikén kora délután vette kezdetét a Kétyi Nyugdíjas Érdekszövetség farsangja. A mulatságra sok környező település nyugdíjasai eljöttek. 

Aranyos időseknek öltöztek be a harciak, elvitték a fődíjat (Fotó: Makovics Kornél)

Faragó Gáspárné, a kétyi nyugdíjasok elnöke beszédében köszöntötte Kéty polgármesterét, a kétyi tűzoltó egyesület elnökét, a meghívott nyugdíjas egyesületek és hagyományőrző csoportok elnökeit, a civil szervezeteket, az új tagokat, a beöltözött csapatokat, a közel kilencven megjelentet, akik aztán együtt mulattak, táncoltak az igencsak látványos maskaráikban. Cigányházaspár és cigánygyerek jelmezekkel is találkozhattunk. 

A mulatság folyamán megválasztották a legjobb farsangi csapatot: ők lettek a Harcról érkezett nyugdíjasok. A csapatuk jellegzetes elnyűtt otthonkákban, kendőkben, mamuszos öregasszonyoknak öltözve ültek székeikben, és vicceket meséltek. Az előadásukkal és megjelenésükkel elnyerték az első helyet, ajándékkosarat és emléklapot kaptak. A második helyezett a házigazda kétyi csapat lett volna, akik piros szoknyában twiszteltek, ők voltak a Hulala táncosok, elnökük Charleston ruhába öltözött. A vidékiek javára lemondtak a helyezésükről, így végül a szedresi nyugdíjasok lettek a másodikok,  akik farsangi öltözékeikben ötvenéves házassági évfordulót ünnepeltek párjaikkal: vőlegényeknek, menyasszonyoknak, násznépnek öltöztek. Csokit és bort kaptak. A harmadik helyezést a hőgyészi nyugdíjasok szerezték meg, ők gyönyörű ruhákban keringőt táncoltak. Jutalmuk szintén csoki és bor volt. 

Féltek a koronavírus-járványtól

 Faragó Gáspárné lapunknak elmondta, hogy csak néhány éve vezeti a klubjukat. Hosszas mérlegelést követően végül három év kihagyás után rendezték meg újra népszerű farsangi mulatságukat. Ennek oka, hogy a covid-járvány miatt sokan féltek attól, hogy nagyobb közösségbe menjenek. A farsangi mulatság késő estig tartott, a Kétyi Nyugdíjas Érdekszövetség elnöke azt mondta, hogy igen jót mulattak együtt. A rendezvényen tombolasorsolást is tartottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában