Teol.hu podcast

2023.03.03. 17:00

Ógörög és latin vegyül a helytörténetbe

Dr. Gesztesi Enikő tanítványai rendre kiválóan szerepelnek a regionális, sőt, országos latin és történelem tantárgyi versenyeken.

SZ. Á.

Dr. Gesztesi Enikő a Teol.hu podcast stúdiójában (Fotó: TEOL)

Dr. Gesztesi Enikő tanítványai rendre kiválóan szerepelnek a regionális, sőt, országos latin és történelem tantárgyi versenyeken. A Szekszárdi Garay János Gimnázium tanára a múlt héten négy tanítványát – ahogy mindig nevezi: gyöngyeit – kísérte el Kosáry Domokos Történelemverseny régiós fordulójára. Tavaly egyik diákja a televízió által is közvetített, Ifjú tudósok országos középiskolai vetélkedőjén bizonyította kiemelkedő felkészültségét. Dr. Gesztesi Enikő a tanítás, a tehetséggondozás mellett vezető szerepet tölt be szűkebb pátriája helytörténeti mozgalmában is, miután elnöke a Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesületnek.

Dr. Gesztesi Enikő volt Szeri Árpád szerkesztő vendége a Teol.hu podcast legutóbbi adásában (Fotó: TEOL)

A történelem, a tanulás, a kutatás, a honismeret szeretetét a a családból hozta. Szülei, bár mindketten orvosok, támogatták őt és testvérét abban, hogy szabadon választhassák meg hivatásukat. Mindketten történelemtanárok lettek. Ami nem véletlen, hiszen a családi könyvtárban rengeteg ilyen tárgyú könyv volt megtalálható, és édesapja, dr. Gesztesi Tamás, az elismert Széchenyi-kutató, közel húsz évig a megyei TIT elnöki tisztét is betöltötte.

Ógörög és latin nyelv, pedagógia, történelem és helytörténet kap főszerepet a teol.hu podcast újabb műsorában. Az adást meghallgatva arra is választ kapunk, hogy érti-e egy mai görög az ógörög nyelvet, illetve, holt nyelv-e a latin és melyik áll hozzá közelebb: az olasz, avagy a spanyol? Kiderül a teol.hu podcast legújabb adásából.

A korábbi adásokat ide kattintva találhatja meg.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában