Teol.hu videó

2023.04.12. 17:46

A Terrorelhárítási Központ is kiszállt Palánkra (videó)

A Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ izgalmas, interaktív Rendőrségi Roadshow-val érkezett a Déli Agrárszakképzési Centrum Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumába április 12-én.

Farkas Eszter

Az innovatív eseményre főként Tolna és Baranya vármegye szakirányú tanulmányokat folytató diákjait várták, különböző programokkal és bemutatókkal. A tanulók többek közt izgalmas kutyás, fegyverzettechnikai, drón-, biztonságiöv-szimulátor, rendőrségi autó- és motorbemutatón, valamint a Terrorelhárítási Központ, a Budapesti Rendőrfőkapitányság Hagyományőrző Rendőrszázada, a Police-medic, a Körmendi Rendvédelmi Technikum, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Országos Polgárőr Szövetség előadásán is részt vehettek a nap folyamán. 

A diákok felpróbálhatták a különleges rendőrségi bevetési "uniformist" (Fotó: Kiss Albert)

– A bemutatókon kívül egy regionális diákversennyel ötvöztük a munkát és a szórakozást, bár ez a verseny egyáltalán nem hasonlítható egy tanulmányi versenyhez, hiszen itt nem a jogszabályok tudása és annak visszaadása volt az elsődleges szempont, inkább a diákok ügyességét és egyéb gyakorlati készségét szerettük volna próbára tenni – tudtuk meg Pinczésné Kiss Klára rendőr ezredestől. Szerettünk volna egy szórakoztató, ugyanakkor tanulságos és közösségépítő eseményt megvalósítani a roadshow-val.

A tanulók a látványos kutyás bemutatón az állatok engedelmességi, ügyességi és felderítési képességeit ismerhették meg, valamint a kiképzési hátteret, ami a figyelemre méltó tudás mögött rejlik. A nebulók a lenyűgöző előadást követően különböző versenyfeladatokon és eseményeken vettek részt.

–  A mai roadshow-t szerettük volna regionális lefedettséggel megszervezni, így Tolna mellett Baranya vármegye szakiskoláit mind próbáltuk megszólítani. Ezen a versenyen tizenhárom csapat indult el. A verseny elsődleges célja, hogy elősegítse a csapatmunkát, az egészséges versengést a diákok között, miközben a bűnüldöző szervek és a fiatalok közötti pozitív kapcsolatokat is ápolja. Ebben is nagy segítségünkre voltak a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

A tanulók fizikai és szellemi képességeit is próbára tették különböző versenyszámokban. 

– A csapatépítő gyakorlatok, problémamegoldó kihívások mellett a gyerekeknek alkalmuk nyílt pszichológiai alkalmassági feladatok megoldására is.

A versenyen első két helyen baranyai szakközépiskolák tanulói, harmadik helyen pedig a Tolna Megyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium egyik csapata végzett. A helyi csapatnak ezzel alkalma lesz egy kirándulásra az Országos Rendőrfőkapitányság épületét, azaz a budapesti „Rendőrpalotát" is meglátogatni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában