TV-ajánló

2023.04.12. 17:50

Az utolsó bostoni cowboy

Gazsó R.

A rendező és főszereplő is Ben Affleck (Fotó: Shutterstock)

Bostonban egy rablóbanda garázdálkodik, amely sorra fosztja ki a bankokat és nem hagy semmi nyomot maga után. Az egyik rablás során azonban túszul ejtenek egy banki dolgozót (Rebecca Hall), akinek végül sikerül kiszabadulnia. Az élete ettől kezdve a rettegésről szól, de egyszer csak megismerkedik Douggal (Ben Affleck), akivel már biztonságban kezdi éreznie magát, egészen addig, míg meg nem tudja, hogy a férfi az a bankrabló, aki néhány nappal azelőtt túszul ejtette.

A Tolvajok városa Ben Affleck ígéretes rendezői pályájának második állomása. A mozi bankrablós filmként indul és noha remekül működik, a hangsúly hamar átkerül a főhős lelki tipródására és a szövődő szerelemre. Jogosan érheti kritika amiatt, hogy aki egy tökös bankrablós gengszterfilmet akar látni, annak sok lehet a romantika, aki pedig szerelmes drámára számít, azt zavarhatják az akciójelenetek. De a film végül senkinek sem okoz csalódást. Sőt, még többet is ad a nézőnek, mint amire az számít. Egyebek mellett ennek a filmnek köszönhetően is egyre többen gondolják, hogy Affleck előbb-utóbb a színészből lett rendezők legjobbjai között találhatja magát. A színészi alakítások is nagyon jók, többüket simán jelölhették volna Oscar-díjra, amit végül Jeremy Renner nyert meg.

Tolvajok városa - FILM+, szerda, 23:25 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában