Megállapodás

2023.04.06. 11:35

Együttműködik az egyetem és a nemzeti park

A Pécsi Tudományegyetem a legzöldebb hazai egyetemként nyitott, fogékony az ökológiai lábnyomot csökkentő újdonságok iránt, ezért is működik együtt a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal - tájékoztatta hírportálunkat az intézmény.

TEOL

A kép illusztráció (Fotó: Csortos Szabolcs)

Kiemelt szerepet kap a zöld filozófia fejlesztése és kiterjesztése, a környezettudatos gondolkodás népszerűsítése, affinitás minden ágazatban, hogy a fenntartható megoldások vertikálisan és horizontálisan elterjedjenek, kiemelten a Dél-dunántúli régió, valamint hazai és nemzetközi színtér természeti-, társadalmi- és gazdasági környezetében. A PTE Zöld Egyetem Program a szemléletformálás jegyében szem előtt tartja a fenntartható működési feltételek kialakítását.

A Pécsi Tudományegyetem és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság között létesített szoros együttműködés részben mederbe tereli, részben magasabb szintre emeli a közös munkát. Az együttműködés keretében többek között közös erdőtelepítési és faültetési program megvalósítása a cél, melynek nem csak a szemléletformálásban van kitüntetett szerepe, hanem jelentős lépés a levegőminőség védelem és a dekarbonizáció irányában is.

Az együttműködés további kulcselemét képezi a különféle közös akciók lebonyolítása, mint az önkéntes szemétgyűjtési akció szervezése a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság vagyonkezelésében lévő erdőterületeken. Az együttes szervezésben történő események - mint amilyen a Föld Napja - esetén kiemelt fontosságú szerepet kap az erdők, vizes területek és árterek témájához kapcsolódó tudásközvetítés. A PTE a Madárbarát Egyetem kitüntető cím birtokosa, melyhez kapcsolódóan szintén közös kezdeményezések tervezése a cél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában