Energofish Kupa

2023.04.13. 20:57

Elrajtolt a 72 órás harcsafogó verseny

A Kaposvár melletti Desedán szerdán elkezdődött a XII. Energofish Kupa: ezúttal összesen 12, egyenként 2-3 tagú csapat vesz részt a nyílt, harcsafogó versenyen.

TEOL

A kép illusztráció (Fotó: Lang Róbert)

Kozári Miklós, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke nyitotta meg a 72 órás megméretést, mely szombaton 11 óráig tart. A versenyzők a látogatóközponttal szemben, a toponári partszakasznál mérik össze tudásukat, ahol az átlagos vízmélység nagyjából 3-4 méter, s a résztvevők többféle módszerrel próbálkoznak. Az elnök kiemelte: a verseny alkalmas a Deseda további népszerűsítésére, s az érdeklődő  horgászok újabb technikákat ismerhetnek meg.

– Elsősorban Somogyból érkeztek a csapatok – mondta Kovács Gábor, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület titkára. – A gálosfai, a kaposvári és a lengyeltóti indulókon kívül  Balaton parti településekről is jöttek horgászok.

A három napos rendezvény alatt négy versenybíró látja el a feladatát, s ha fogás van, azonnal értesítik őket. A szakember szerint kérdés, hogy több kisebb hal vagy nagyobb példányok hozzák meg a győzelmet. Felidézte, az eddigi desedai rekord harcsa 99 kilós volt. A verseny eredményhirdetését szombaton 13 órakor tartják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában