Évforduló

2023.04.23. 14:48

Fergeteges show-műsort adtak az Iberican táncosai a Babitsban (Videó)

Az Iberican Táncegyesület az idén ünnepli 20 éves évfordulóját.

Farkas Eszter

Méltó módon ünnepeltek a szekszárdi táncosok, Herceg Dáviddal együtt táncolhattak a színpadon (Fotó: M. K.)

 A két évtized számos sikeres és felemelő pillanatot hozott számukra. Az iskola 2003-ban kezdte működését, amikor még csak 5-6 fős csoporttal indultak, de csupán pár év alatt kinőtte magát az egyesület, és korosztályok szerint kezdték meg az oktatást.

– Az egyesület először egyetlen csoporttal kezdte meg a működését, majd 2007-től korosztályok szerint szerveztem meg az oktatást, és komolyabb versenyekre is készültünk innentől kezdve – emlékezett vissza Hacsa Mónika, az egyesület vezetője, majd hozzátette: Az iskola sikeresen szerepelt külföldi és hazai versenyeken, és számos arany- és ezüstminősítést szereztek a diákjaim. A csapat a koronavírus-járvány miatt kissé visszább vett a lendületből, de most szeretnénk újraépíteni magunkat.

Az elmúlt években elért sikerek nem múltak el nyomtalanul. A junior csapattal elért Európa Kupa győzelem Szerbiában, valamint a meghívás a moszkvai világbajnokságra, az Iberican táncosai számára jelentős elismerést jelentett. Az iskola célja, hogy újraépítse és fejlessze a táncosok képességeit, és a jövőben is részt vegyenek a legjelentősebb versenyeken.

– Az egyesületben most már egy kisebb korcsoport is jelen van – körülbelül 6 éve tanulnak –, akik nem versenyeznek, de rendszeresen edzenek és fellépéseket tartanak. A tegnap este folyamán a tanítványaim nagyon élvezték az együttműködést más tánciskolákkal is, itt voltak a budapesti Rise Studio és a Wild Monkey táncosai, akikkel közös produkciókat hoztak létre.

Az Iberican 20. évfordulóját nagyszerű előadással ünnepelték. Az iskola táncosai különböző produkciókban léptek fel, és egy hatalmas 2,5 órás műsort állítottak össze. Az előadásban nemcsak az Iberican táncolt, hanem részt vettek az egyesület vezetőjének paksi növendékei és a gerjeni csoportjának táncosai is.

A műsorban a sztárfellépő Herceg Dávid is óriási sikert aratott, a színpadon együtt táncolt az egyesület tagjaival is. Hacsa Mónika elmondta, továbbra is betartja ígéretét, és öt év múlva újra fergeteges partival ünneplik meg évfordulójukat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában