Szekszárd

2023.04.11. 18:00

Természetes örömet ad a tánc idősebb korban is

Szenior örömtáncra hívták a nyugdíjasokat kedden, a Babits Mihály Kulturális Központba.

M. I.

Az örömtáncos alkalmak nagyon jók kikapcsolódásra, barátkozásokra és persze mozgásra is (Fotó: Mártonfai Dénes)

Zádor Béláné, a mentálhigiénés műhely nyugdíjas tagozatának vezetője elmondta, a Szekszárdi Egészségfejlesztési Irodával közösen szervezték meg az örömtáncot, mely nem csak egy alkalomra szól, hanem kéthetente, keddenként 10 és 12 óra között várják az érdeklődőket. 

A foglalkozások már hetek óta tartanak, és úgy tervezik, hogy májusban is folytatódnak. Közel ötven nyugdíjas jött el eddig egy-egy alkalomra, a legtöbben foglalkozásról foglalkozásra rendszeresen járnak, de mindig akad egy-egy új érdeklődő is. Férfiakból van kevesebb, de mivel ez nem párostánc, így ennek nincs jelentősége. A társaság gépi zenére táncol, hol sramli, hol country zene szól, vagy éppen más taktus.

A foglalkozásokat Remilong Judit szenior örömtánc oktató vezeti. A belépés díjtalan, bárki csatlakozhat. Zádor Béláné hozzátette, összetartó kis csapat verbuválódott, és ezek az alkalmak nagyon jók kikapcsolódásra, barátkozásokra és persze mozgásra is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában