TV-ajánló

2023.06.27. 11:36

Bonnie és Clyde

F. E.

A kép illusztráció.

Törvényen kívüli hősök 

A Bonnie és Clyde című film a hatvanas évek egyik legikonikusabb mozijaként van nyilvántartva. Nemcsak a kultúrára gyakorolt hatása miatt figyelemre méltó alkotás, de a gengszterfilmek közül az 1967-es változat egyfajta mérföldkőnek számít. Az írók – Newman és Benton – tulajdonképpen két nincstelen, törvényen kívülit tettek filmes hőssé, akik olyan hatást gyakorolnak a nézőkre, hogy maguk is a Barrow-banda tagjai akarnak majd lenni. Ha az ember nem vigyáz teljesen elveszik ebben a romantikus gengsztertörténetben, ami a szemünk előtt bontakozik ki. A film a durva erőszak és az eget rengető poénok fúziója. Főhőseinkről tudjuk, hogy vannak hibáik, hogy gyarló emberi lények, de ez csak mind előkészíti számunkra a hihetetlenül lehengerlő finálét, amelynek hatása ma is ugyanolyan erővel hat, mint ahogy 1967-ben hathatott a közönségre. 

A kilenc Oscar-díjra jelölt film végül csak kettőt nyert el, de ez nem árnyékolja be a színészek tökéletes játékát. Warren Beatty igazán zseniális alakítást nyújt Clyde-ként. Nemcsak jóképű, de a fegyverek is jól állnak neki, igazi rosszfiú, aki a kissé romantikusabb jelenetekben is kiemelkedő teljesítményt nyújt. Faye Dunaway Bonnie-ként tökéletesen illeszkedik Beatty játékához, a problémás, alvilági nő minden apró mozzanatát eltalálja.

Bonnie és Clyde, Cinemax, 22 óra 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában