TV-ajánló

2023.06.19. 09:00

Gazember ügynök

G. R.

A kép illusztráció.

Egy kémfilm picit másként 

James Bond, az őfelsége szolgálatában mindenre biankó csekket kapó szívtipró a hosszú évek során kivakarhatatlanul a kulturális tudatalattink részévé vált. Ezt a fajta túlromantizált ügynökképet használta ki több ízben is egy Robert Freegard nevű pasas a kilencvenes években, aki gyanútlan hölgyek fejét csavarta el azzal a szöveggel, hogy ő a brit hírszerzés, az MI5 munkatársa. Az így rászedett nőktől aztán anyagi javakat csikart ki vagy testi kapcsolatot létesített velük. Volt, akiket évekig szédített, egyikükkel még közös gyerekeik is születtek, mindezt a legnagyobb titokban tartva azzal az indokkal, hogy veszélyben van az életük, mert Freegardra különféle terrorszervezetek vadásznak. Végül beleszeretett egy nőbe, és ez lett a veszte. 

A Gazember ügynök egy rejtélyes és drámai thriller, amely Adam Patterson és Declan Lawn első rendezése, és amelynek forgatókönyvét Michael Bronnerrel közösen írták annak Chasing Agent Agent Freegard című, még nem publikált cikke alapján. A film egy izgalmas macska-egér thriller, érdekességét az adja, hogy valódi történetet dolgoz fel. Robert Freegard élettörténetéből 2005-ben egy dokumentumfilm készült, majd tavaly januárban egy minisorozat. Ezt követte Adam Patterson és Declan Lawn játékfilmje, a főbb szerepekben James Nortonnal és Gemma Artertonnal. 

Gazember ügynök, HBO2, 22 óra
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában