Roller

2023.06.04. 16:52

Jó lenne, ha a bukósisak használatát kötelezővé tennék

A rollerrel közlekedőknek bukósisak, a kerékpárosoknak minél színesebb öltözet - ezt javasolják olvasóink, a biztonságos közlekedés érdekében.

W. K.

Komoly sérüléstől védhet meg a bukósisak (Illusztráció: Shutterstock)

- A gyerekeket bukósisakkal engedi csak rollerezni a legtöbb szülő. A felnőttek jelentős része viszont nem visel ilyen védőeszközt, miközben szélsebesen gurul. Pedig ha a felnőtt elesik, az is nagyon veszélyes. Jó lenne, ha a bukósisak használatát kötelezővé tennék – ha esetleg most még nem az - osztotta meg véleményét olvasónk. 

Más a kerékpárosok esetében a színes ruházat fontosságát hangsúlyozza: - Most, hogy egyik napról a másira nyár lett, az utakon sokan kerekeznek. Szerencsére a legtöbben rikító, messziről is könnyen észrevehető ruházatot viselnek, vannak azonban, akik szürke, vagy fekete színű sportruházatban tekernek. Nekik javaslom, egyszer üljenek autóba, és nézzék meg, mit lehet látni ezekből a színekből, ha valaki ilyen szerelésben teker az út szélén.  Sokkal nehezebben észrevehetők, mint a neonszínekben pompázók. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában