Kertészkedés

2023.06.25. 08:40

Napimádó növények a teraszra

Ha szereted, hogy teraszod a sugárzó napfényben fürdik, vagy olyan kertet szeretnél létrehozni, ami a tikkasztó nyári hőséget és száraz időszakokat is bátran kiállja, akkor a szárazságtűrő növények a legjobb választások számodra.

TEOL

A verbéna hangulatos színeivel üde színfoltja lehet a kertnek. Fotó: Shutterstock

Az elmúlt 20-30 év alatt a nyarak sokat változtak. A természetes csapadék mennyisége csökkent, a napfényes órák száma pedig nőtt. Sajnos, nem minden növény képes ellenállni a perzselő kánikulának, ezért okos döntés olyan fajtákat választani, amelyek imádják és jól viselik a napfényt. Összegyűjtöttünk neked néhány “elpusztíthatatlan” napszerető növényt, amelyek garantáltan gyönyörűek maradnak egész nyáron át, még a legforróbb napokon is!

Muskátli

Fotó: Shutterstock

Figyelni kell, hogy melyik fajtáját választjuk, ugyanis a tűző napot, a szárazságot és a szelet a bokros habitusú álló fajta bírja a legjobban, a futómuskátli kevésbé szárazságtűrő. A bőséges virágzáshoz rendszeres öntözés és tápoldatozás szükséges. Érdemes a muskátlit naponta öntözni, különösen forró napokon akár egy esti, második öntözést megejthetünk, mivel a talajnak nem szabad teljesen kiszáradnia a virág alatt.

Nagyvirágú porcsin

Fotó: Shutterstock

A nagyvirágú porcsin különleges, tűszerű leveleivel és színes virágaival igazán bájos jelenség a kertben. A látványos kis virágnak érdemes helyet szorítani a forró helyeken, mivel az egyik leginkább szárazságtűrő növény, az elpusztíthatatlan virágok listavezetője. Mi több, a rossz minőségű talajban is megél, szinte bárhova ültethető: sziklakertbe, balkonládákba, cserepekbe vagy akár a kertbe is. Elégséges ritkán meglocsolni, túl nedves talajban a gyökerei elkezdenek rothadni.

A többi napimádó virágot a likebalaton.hu oldalon találja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában