Nyaralás vidéken

2023.06.24. 19:08

Nyaralás pár ezer forintból? Igen!

A múltkoriban egy társaságban arról beszélgettek ismerőseim, hogy idén ki hol tervezi a nyaralását. A baráti társaság fele mindenféle izgalmas és különleges utazási tervről számolt be.

Mauthner Ilona

Nem lesz luxus, se internet, se tévé, de lesznek állatok (Illusztrációs kép)

Forrás: MW

Barátnőm bevallotta, hogy irigykedve hallgatta őket, elképzelte magában mindazt, amit mások átélhetnek majd. Ábrándozásait az zavarta meg, hogy nekiszegezték a kérdést, ti merre tervezitek az utat. 

Nem megyünk messzire, mondta, és mivel az okokra is kíváncsiak voltak, hát elmesélte, hogy a szabadságukat vidéken, a rokonoknál töltik a gyerekekkel együtt, akárcsak tavaly. Nekik csak ennyire telik. Teljesen egyszerű körülmények között, nem lesz semmi luxus, se internet, se tévé, de lesznek állatok, tyúkok, libák, kecskék, báránykák, lovak, cicák és kutyák. 

Tavaly az első nap a gyerekek csak nyafogtak, hiányzott a tévé, az otthoni kényelem, nem igazán akartak az állatok közelébe menni. Majd a feszültség oldódni kezdett, feltalálták magukat, etették az állatokat, fára másztak, játszottak a kutyákkal. 

A második héten már egyedül itatták a kecskéket, terelték a bárányokat, összeszedték a tojásokat, esténként gyönyörködtek abban, hogyan bukik le a nap a hegyek mögött, és megismerték a vidéki emberek természetes kedvességét. Amikor mindezt a barátnőm elmesélte, azt vette észre, irigykedve hallgatták a többiek. Már csak azért is, mert a gyermekek jól érezték magukat, és az egész nyaralás – az utazáson kívül – alig került pár ezer forintba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában