TV-ajánló

2023.07.17. 08:48

A meghívás

Brunner Mónika

A kép illusztráció.

Sötét titkokra derül fény 

A Meghívás című film egy 2022-ben bemutatott amerikai horror-thriller, a film főszereplője Nathalie Emmanuel és Thomas Doherty. A Bram Stoker Drakula című regénye által ihletett film egy fiatal nőt követ nyomon, aki édesanyja halála után találkozik először rég nem látott családtagjaival. 

A történet New Yorkban kezdődik, ahol Evelyn „Evie” Jackson szabadúszó művész vendéglátó üzletet keres legjobb barátjával, Grace-szel. Evie DNS-tesztet végeztet, és kiderül, hogy van egy távoli unokatestvére, akinek a neve Oliver Alexander és Angliában él. Találkozik vele, és tőle tudja meg, hogy a dédnagyanyja, Emmaline milyen nagy botrányba keveredett anno, amikor titkos gyereke született az afrikai származású lakájtól. Oliver meghívja Evie-t egy közelgő családi esküvőre Angliába. Ott találkozik az Alexander család többi tagjával, ám egyre több nyugtalanító dologgal szembesül. 

– Számomra Drakula a régi világrendet képviseli, a patriarchátust. Hatalomhoz juttat embereket, ám ezeknek az ő akaratát kell teljesíteniük, még ha ezért jutalmat kapnak. Pontosan így működik a vállalati kapzsiság – mondta a filmről a rendezője, Jessica M. Thompson, hozzátéve, hogy szereti azokat a horrorfilmeket, amelyekben van némi társadalmi kommentár. 

A meghívás, HBO2, 23.15. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában