Divat

2023.07.21. 07:30

A rossz hajviselet kiemeli az előnytelen vonásokat

Valószínűleg mind átéltük már, hogy próbáltunk valamilyen divatot követni, csak hogy később rájöjjünk: nem illik az adottságainkhoz, a személyiségünkhöz, egyszerűen nem áll jól nekünk. Ugyanez igaz a hajviseletekre is.

Teol.hu

Illusztráció: Shutterstock

 A frizura nagymértékben meghatározza a megjelenésünket, és bizony, ha rossz a választás, nem éppen a kívánt irányba.

– A hajviselet sokat elárul viselőjének stílusáról és személyiségéről. Egy jól megválasztott frizura öltöztet, harmonizál az arc formájával és kiemeli viselőjének előnyös tulajdonságait, míg a kevésbé előnyöseket elrejti – magyarázza Vass Edina, az Angerer Fodrászat mesterfodrásza. – A rosszul megválasztott hajviselet épp ellenkezőleg: azt hangsúlyozza, ami kevésbé előnyös. A Haj Világnapja alkalmából összegyűjtöttük az öt legtipikusabb hibát.

A Sassoon frizura könnyű kezelhetősége miatt rendkívül népszerű a klasszikus frizurák kedvelői között, ám nem minden arctípus számára ideális. Ez a hajstílus egyenletes félkörben keretezi az arcot, ami vizuálisan szélesít, ezért egyáltalán nem előnyös azoknak, akiknek széles vagy szögletes az arcuk.

A bob egyenes frufruval egy klasszikus, mégis trendi választás, amely sok arcformához és hajtípushoz passzol, kivéve a kerek arcformát, amikor egyenesen tilos, mert kiemeli az arc kerekségét. Előnyös lehet viszont azoknak, akiknek hosszúkás vagy ovális arcformájuk van.

A pixie hajviselet borotvált halántékkal az egyik legvagányabb választás, igazán merész és stílusos megjelenést kölcsönöz viselőjének. Sajnos csak keveseknek áll jól, mert optikailag szélesíti a tokát, illetve megnyújtja az arcot, mint a képen is. Általában azoknak áll jól, akiknek szív alakú vagy ovális arcuk van.

A bob nyújtott frufruval elég univerzális viselet, ami számos arcformához, hajtípushoz jól passzol és nagyon ütős is tud lenni, ám a rövid változatától érdemes óvakodni, különösen kerek arcforma esetén, mert a valóságnál teltebbnek tűnik tőle az arc.

A sűrű hullámos (gyűrű göndör) dauerolt frizura sem ajánlott azoknak, akiknek kerek, telt vagy szív alakú arcformájuk van, mert optikailag szélesíti az arcot. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a dauer károsíthatja a hajat, ezért akinek töredezettek vagy sérültek a hajszálai, az mindenképpen kerülje el ezt a hajformát.

„Végső soron a frizura kiválasztása személyes döntés. De ha az a cél, hogy jól nézz ki, a fenti hajviseleteket csak megfelelő mérlegelés után, a saját arcformánk adottságaihoz mérten érdemes választani” – figyelmeztet Vass Edina. Az Angerer Fodrászat mesterfodrásza szerint amikor a hajforma illik viselőjének adottságaihoz, mindennapi megjelenéséhez és tükrözi a személyiségét, az maga a stílus. Ezt egyszer kell, például a fodrászunk segítségével megtalálni, és hosszú évekig élvezhetjük az előnyeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában