Köszöntés

2023.07.11. 11:57

Boldog névnapot kívánunk Lili és Nóra nevű olvasóinknak!

Boldog névnapot mindenkinek, aki ma ünnepel!

Teol.hu

Boldog névnapot kívánunk! (illusztráció, Shutterstock)

Július tizenegyedikén a Lilik és a Nórák ünneplik névnapjukat, de olvasóink ezen a napon köszönthetik fel még Csendike, Nelli, Piládész, Placid, Placida, Szederke, Amábel, Helga, Ulrika, Eleonóra, Holda, Ilma, Lilla, Olga, Piusz, Ráhel, Szendike, Olivér, Ulrik, Benedek, Félix nevű ismerőseiket is.

Lili eredete: a Lilian, Caroline, Elisabeth német és angol becézőjéből önállósult. Lili jelentése: A Lili név sok kellemes hatással lehet viselőjére: támogatja a jó zenei hallás és a jó üzleti érzék kialakulását, valamint a mások és maga jólétéért való felelősségtudat létrejöttét. Mindez melegszívűvé, megértővé és figyelmessé teszi. Mindig kész a bajbajutottakon segíteni. Ugyanakkor olykor előfordul, hogy egyesek úgy találják, hogy túlságosan belevonja magát a magánéletük intim szférájába, még akkor is, ha csupán segíteni szeretne. A gyengesége, hogy mások érzelmei nagyon erősen befolyásolják, és sokszor aggódik olyan események miatt, amelyekre nincs befolyása.

Nóra eredete: az Eleonóra és a Honóra rövidülése. Nóra jelentése: A Nóra név olyan személyiség kialakulását támogatja, aki akkor igazán boldog, amikor alkotókészségét kibontakoztathatja. A név viselői nagyobb társaságban inkább szégyenlősek és csendesek, nem igazán képesek kifejezni magukat, és megpróbálják elkerülni a beszélgetéseket. Barátok között, amikor biztonságban érzik magukat, kedvesek és felszabadultak. Ez a kettősség néha bonyodalmakhoz vezet a magánéletükben. Sokat gondolkodó, mély érzésű emberek, de gyakran túlérzékenységük miatt fájdalmat, lelki gyötrelmet tapasztalnak meg.

Boldog névnapot kívánunk e nevek viselőinek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában