Duna-Rock Motoros Találkozó

2023.07.23. 19:30

Dübörgött a rockzene és a sok kétkerekű gépcsoda

Közel másfélszáz vasparipa sorakozott fel a XIV. Duna-Rock Motoros Találkozó egyik leglátványosabb programján, a felvonuláson. A porfelhő lovagok út avatást is teljesítettek, hiszen – a rendőrség segítőkész közreműködésével – most első alkalommal haladtak végig oda-vissza a Gerjen és Paks déli bejáró szakaszon.

Szeri Árpád

A Motoros Találkozó tömegeket vonzott

Fotó: Molnár Gyula

A csütörtökön, pénteken és szombaton tartott rendezvény alkalmából Gerjen ismét az ország motoros központja lett. Kawasakik, Yamahák, Harley-Davidsonok és még számos krómozott csoda csillogott a napfényben. A zömében kegyes időjárás azonban nemcsak a kétkerekűek vezetőit és utasait vonzotta. Tömegek látogattak a szabadtéri területre a kiváló zene, a jó hangulat kedvéért. Mezősi László szervező elmondta, hogy most is remekül érezte magát mindenki, ezt az állítást erősíti meg az összes visszajelzés.

– Ez úton is hadd köszönjem meg a helybelieknek, hogy türelemmel, megértéssel fogadták ezt a három napon át tartó dübörgést – folytatta. – Azt is tapasztalhattam, hogy rengeteg új érdeklődőnk volt, szinte mindegyikük kilátásba helyezte, hogy jövőre ismét velünk lesz.

A fellépő csapatok a hazai kemény rock színe-javát és immár nagy öregjeit képviselték, úgy mint a Rudán Joe Band, a Lord, avagy a Pokolgép. Mezősi László ugyanakkor hangsúlyosan és szeretettel említette a Duna Rock Akusztik együttest, mely csapat léte voltaképpen a találkozónak köszönhető. Hiszen olyan tagok is játszanak benne, akik tíz éve még kisgyermekként csodálkoztak rá erre a rendezvényre. Ez magyarázza azt, hogy a D. R. A fellépésén, legalábbis a koncert végén, a színpadról már tízen köszöntötték a hálás közönséget.

A seregszemle lehetőséget adott arra is, hogy amatőr zenekarok is bemutatkozzanak. Új színfoltot jelentett a Duna-Rock RÍMpad, ahol Thököly Vajk és Fábián Zoltán, a dalnok és a költő fogadta a zeneszerzői hajlamokkal megáldott jelentkezőket.

A találkozón két polgármester is megjelent. A házigazdákat képviselő Romhányi Károly, Gerjen vezetője örömmel nyugtázta, hogy a község olyan fesztiválnak ad otthont, mely jóval túlmutat a település határán. Itt mindenki elmerülhet a rockzenében és a motoros életstílusban. Gyurákovics László, Somogyvár polgármestere Romhányi Károly invitálására érkezett a helyszínre, motoros lévén, magától értetődően ezzel a járművel. Mint fogalmazott, Gerjenben csodát látott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában