Horgászat

2023.07.19. 16:23

Kapitális süllőt fogtak a Balatonon

A keszthelyi Gelencsér Csaba 10 kg körüli kapitális süllőt fogott a Balaton észak-nyugati medencéjében.

Teol.hu

Gelencsér Csaba 10 kg körüli kapitális süllőt fogott a Balatonon (Fotó: Gelencsér Csaba/Pergető Kalando)

Ez a hal hibátlan uszonyaival, káprázatos színével és félelmetes fogsorával a természet és a Balaton remekműve. A „süllőkirálynőt” természetesen azonnal visszaengedték a tóba – írta meg a likebalaton.hu.

Gelencsér Csaba édesapjával 5-6 éves korában kezdett el horgászni, de az egykori kedvtelés mára komoly horgászati vállalkozássá nőtte ki magát, melyet 4 éve alapított „Pergető Kalandok” néven. A túrák során vendégeit általa ismert horgászhelyekre kalauzolja ragadozó halak reményében, hiszen kizárólag a pergetést alkalmazzák, mint horgászmódszert. Mint mondja,

klienseivel együtt idén már több mint 50 darab 6 kiló feletti süllőt emeltek ki – pár fotó erejéig – a tóból. Ezt a teljesítményt még a svéd barátai is megsüvegelik.

De miért ő fogta meg a legszebb balatoni süllőt?

Nos, a történetben van néhány csavar. Ügyfele, egy nyugdíjas fogorvos nagyon szeretett volna már részt venni egy „Pergető Kalandban”, de valami mindig közbejött: hol egy vihar, máskor pedig a lerobbant autója miatt kellett halasztani a túrát. Harmadszorra azonban összejött a vezetett horgászat. Nem is akármilyen! – A csúcstechnológiát jelentő Garmin élőképes halradarnak köszönhetően nagyon precízen tudunk horgászni – mesélte Gelencsér Csaba. – Megálltam egy nádfal előtt, és szóltam Józsinak, hogy merre dobjon, mert van ott két süllő, szerintem.

De amit süllőnek láttam a szonáron, az valójában egy 25-30 kg közötti harcsa volt.

Pont a feje és a farka „lógott ki” a gödörből. Másfél órányi fárasztás után sikerült kiemelni. A 140 cm körüli hosszal rendelkező ragadozó visszaengedése után úgy kurjongattunk örömünkben, mint két 20 éves fiatal. Hát, ezek a pillanatok, amik miatt imádok „horgásztatni” – idézte fel a túravezető.

Elsőre ez a 140 centis harcsa került horogra (Fotó: Gelencsér Csaba/Pergető Kalandok)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában