Osztogassuk

2023.07.30. 09:22

Nem ciki a mosoly!

Lehet, hogy a nem megfelelő környezetben mozgok nap mint nap, de feltűnt, hogy egyre kevesebb mosolygós, életvidám ember van körülöttem.

Mauthner Ilona
Egyptian,Pharaoh,King,Tut,Oil,Paint,Illstration
Csak arról volt szó, hogy borzalmas állapotban voltak a fogaik
Forrás: Shutterstock

No, nem arra gondoltam, hogy a vigyorgó, nagyhangú, hátba veregető ismerősöktől, ismeretlenektől jobb lenne a világ, de a kedves, mosolygós, pozitív energiát sugárzó emberek tényleg nagyon hiányoznak. Mondhatnánk erre, korunk betegsége a magába forduló zord ábrázat, de ez nem teljesen így van. 

Olvastam, hogy az egyiptomi fáraók, akik hatalmas személyi kultuszt teremtettek maguk körül, mindig nagyon ügyeltek arra, hogy határozott, szigorú tekintetű uralkodóként ábrázolják őket az udvari festőik. A kutatók most rájöttek a múmiák röntgen felvételeit átvizsgálva, miért vágtak mindig búbánatos tekintetet a fáraók, és miért nem húzták el mosolyra még véletlenül sem a szájukat.

Egyszerűen csak arról volt szó, hogy borzalmas állapotban voltak a fogaik. Erre ugyanis nem sok figyelmet fordítottak, abban a korban talán erre nem is volt lehetőségük. A foghíjaikat pedig nem akarták reklámozni, pláne megmutatni az utókornak. Ebből a megállapításból persze sokat nem kívánok levonni a saját környezetemre nézve. Csupán arra gondoltam, mennyivel kiegyensúlyozottabb lenne az életünk, ha egy-egy kritikusabb helyzetben is tudnánk mosolyogni. Különösen akkor, ha még a fogainkkal sincs komolyabb probléma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában