Középszint

2023.08.07. 13:25

A felnőttoktatásban száznyolcvanöten érettségiztek Tolna vármegyében

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint tanulói jogviszonyban, felnőtt nappali és esti képzéseken, levelező vagy szakképzésben, felnőttképzés rendszerben összesen száznyolcvanöt tanuló érettségizett Tolna vármegyében.

Brunner Mónika

A felnőttképzés tanulói is komolyan vették a vizsgát (a fotó illusztráció)

Forrás: Shutterstock

A középszintű szóbeli érettségikkel idén június harmincadikán sikeresen és eredményesen lezárult a 2023-as május-júniusi vizsgaidőszak. Az Oktatási Hivatal Tolna vármegye vonatkozásában is közzétette az adatokat. 

A felnőttoktatásban, felnőttképzésben résztvevők közül 1-es jegyet négyen, 2-es jegyet ötvenen, 3-as jegyet hatvankilencen, 4-est negyvenheten, 5-öst pedig tizenöten szereztek a vizsgák során. 

A felnőttek közül a 2020-as Nemzeti Alaptanterv (Nat) szerint tanulók érték el a legjobb eredményt angol nyelvből. Középszinten ötös lett az osztályzat átlaguk, emelt szinten egyikük sem vizsgázott. A többiek, akik angol középszinten vizsgáztak 3,07-es osztályzatátlaggal végeztek, ám az emelt szintű angolosok egy szinten vannak a Nat-os tanulókkal: ők is ötös osztályzatátlagot hoztak. 

A földrajz tantárgy  is könnyen ment a felnőttképzés vizsgázói számára. A középszintű földrajz vizsga eredménye négyes átlag, emelt szintű földrajzból egyikük sem vizsgázott. 

Középszinten informatikából 3,5-ös átlaggal végeztek a vizsgázók. Középszintű biológiából és középszintű német nyelvből hármas az átlageredményük. Ezen tantárgyakból sem tettek emelt szintű vizsgákat a felnőtt tanulók. 

Középszintű történelemből az osztályzatátlag: 3,48, emelt szintű történelem tárgyból hármas.

A magyar nyelv és irodalom vizsgákon középszinten 3,4 osztályzat átlagot értek el, emelt szinten senki nem vizsgázott. 

Úgy tűnik, a matematika fogott ki rajtuk a leginkább. Abból is csak középszinten vizsgáztak, osztályzat átlaguk 2,28-as lett. 

A diákok augusztus hatodikán éjfélig jelentkezhettek a pótfelvételi eljárásban meghirdetett, szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A pótfelvételi ponthatárait augusztus végén hirdeti ki az Oktatási Hivatal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában