TV-ajánló

2023.08.17. 11:18

Die Hard 2.

Teol.hu

A kép illusztráció.

Karácsonyi terrorakció 

John McClane (Bruce Willis) épp Holly (Bonnie Bedelia) elé siet a Washington-i repülőtérre, hogy végre együtt tölthessenek pár órácskát. Ám egy újabb karácsonyi terrorakció ismét keresztülhúzza a számításaikat. A hazaáruló Stuart ezredes (William Sadler) által vezényelt terrorista zsoldos csapat egyetlen célja kiszabadítani a világ egyik legnagyobb kábítószercsempészét, Esperanza tábornokot (Franco Nero), akit az elkövetkezendő órákban szállítanak Washingtonba. Tervük megvalósításának érdekében átveszik az irányítást a reptér irányító központja felett. Amivel számos repülőgépet vonnak az irányításuk alá, így szerezvén több ezer túszt, akikkel sakkban tarthatják a hatóságokat. Köztük John feleségét is. 

A Die Hard második része a logikai bukfencek ellenére méltó folytatása az elsőnek, bár a főszereplőnek, Bruce Willisnek nem ez a kedvenc filmje. Szerinte ugyanis túlságosan hasonlít az 1988-as Drágán add az életed!-re. 

Érdekesség, hogy a film főgonosza, Esperanza tábornok egy fiktív latin-amerikai országból, Val Verdéből származik és ugyanez a nem létező banánköztársaság szerepel Arnold Schwarzenegger 1985-ös Kommandó című filmjében is. Ennek oka, hogy mindkét mozinak Joel Silver volt a producere, és Steven E. de Souza a forgatókönyvírója. 

Die Hard 2. – Még drágább az életed, Mozi+, 21 óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában