Rezsi

2023.08.12. 16:33

Innentől még fontosabb spórolni a vízzel

Azt már tudjuk, hogy az árammal hogyan lehet takarékoskodni, hiszen a rezsiárak emelkedése miatt az ember kétszer is meggondolta, bekapcsolja-e az elektromos eszközeit, vagy sem – írja a bama.hu

Teol.hu

Öntözésnél is oda kell figyelni (Fotó: MW)

Mostanra nyilvánvaló vált az is, hogy a vízzel való spórolás ugyanilyen fontos, hiszen a döbbenetes melegek és szélsőséges csapadékeloszlás vízhiányos időszakokhoz vezet. 

Természetesen lehet azzal kezdeni a felsorolást, hogy a kerti medencéket és zuhanyokat felejtsük el, de ez nagyon sok esetben nem, vagy csak nagy lemondásokkal valósítható meg. Ha már van medence, akkor legalább arra ügyeljünk, hogy a lehető legkevesebb víz menjen veszendőbe. Ha nem téliesítjük, hanem leengedjük a vizet, akkor azt locsoljuk el a kertben, hiszen ha 1-2 hétig nem vegyszerezzük, a növényeknek sem árt. 

Az esővíz gyűjtése szintén olyan részlet, ami a kertben viszonylag könnyen és egyszeri beruházással megvalósítható. Ez pedig nemcsak nagy mennyiségű víz spórolását teszi lehetővé, hanem a veteményt vegyszermentesen tudjuk öntözni, ami nem utolsó szempont. 

A szürke víz felhasználására a mindennapokban égetően nagy szükség lenne, azonban ezt megoldani egyelőre nagyon nehéz és körülményes is. Annyit mindenképpen megtehetünk, hogy a fürdőkád helyett a zuhanyt választjuk, hogy a fogmosáshoz elzárjuk a csapot és hasonló apróságok, melyek összességében nagy megtakarítást eredményeznek. 
A WC öblítésére ivóvizet használni nonszensz, de más lehetőség egyelőre nemigen mutatkozik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában