Hasznos jószágok

2023.08.21. 18:53

Megbízható harcostárs a sün a kártevők ellen

Augusztusban és az őszi hónapokban is kiemelt figyelmet érdemelnek a sündisznók, több újszülöttből önállóvá váló egyeddel találkozhatunk ilyenkor.

Teol.hu

Fotó: Cseh Gábor

Nagy veszélyt jelent az apró, védett állatokra a közelgő avarégetési időszak is. Jóllehet tavasszal van a fő szaporodási időszak a sünök életében, most is tanácsos figyelmet fordítani rájuk Molnár Marcell, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kaposvári helyi csoportjának elnöke szerint. Kártevőpusztítóként a sünök az ember számára is hasznos jószágok.

Sok rovart, lótücsköt, pajort, sőt bizonyos esetekben egeret is elfogyasztanak. Néhány tévhit is kering azonban a sünökkel kapcsolatban, ilyen például az, hogy szívesen elfogyasztják a tejet vagy az almát. – Ha az almafa alatt találkozunk sünnel, az nem azért van, mert az almát keresik, hanem a gyümölcs által vonzott rovarokra vadásznak – tette hozzá Molnár Marcell.

A teljes cikket a Sonline.hu oldalon találja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában