Esős idő

2023.09.26. 19:28

A Perczel kert helyett a könyvtárban piknikeztek a bonyhádiak

A bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtár szeptember 23-ra, szombatra szervezte meg a Perczel kerti pikniket, amit sajnos a rossz idő miatt a könyvtárba kellett áthelyezni.

Farkas Eszter

A rossz idő ellenére is sokan jelentek meg a szombati pikniken

Fotó: Máté Réka

– A négy fal közé szorult a rendezvény, ám így is szép számmal érkeztek érdeklődők a sok színes programra - emlékezett vissza Asztalosné Illés Tamara könyvtáros, majd hozzátette: Délután kettő órakor kezdődött Kovács Gábor zenés mesejátéka, a Kacor Király, majd Birinyiné János Tünde mesejógáján vehettek részt a gyerekek, később pedig Keresztes Antalné Erzsi néni székely meséit hallgathatták meg. 

Mindemellett a bonyhádi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, a Felvidékiek Egyesülete és a Bonyhádi Német Önkormányzat várta a kézműveskedni vágyókat. Lehetett például könyvjelzőt, makramé kulcstartót készíteni, vagy kipróbálni a pacskerkészítést, a hímzést. A Europe Direct ügyességi játékokkal készült, a bonyhádi Egészségfejlesztési Iroda asztalánál pedig egészséges ételeket lehetett kóstolni. A könyvtáros elmondása szerint senki sem maradt étlen, a meghirdetett sütiversenyre sokan hoztak magukkal finomságot.

A háromtagú zsűri végül Baloghné Pálffy Margit édes, illetve Butschliné Dürrmann Judit sós süteményét találta a legjobbnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában