Állatmentés

2023.09.02. 14:59

Az őz is kiszabadult és a kerítés is megmaradt

Magatehetetlenül vergődött az őz a kerítésbe szorulva. Az állatmentők szabadították ki az állatot, a kerítésben kárt nem tettek.

Teol.hu

Fotó: FEMA

– Be volt szorulva egy őz a kerítésbe Székesfehérváron. A szomszéd hívott minket, reggel fél 6-kor – mondta Ujfalusi Edina, az állatmentők vezetője a feol.hu-nak. Első körben javasoltuk nekik, keressék meg a közeli vadmentő központot, ám ott nem értek el senkit, így elindultunk Lovasberényből és 6 óra után nem sokkal ott is voltunk. Addigra a kerítés tulajdonosa már ott állt, neki mondtuk, hogy óvatosan kiforgatjuk az állatot a kerítésből, nem esik bántódása sem a kerítésnek, sem az állatnak. Sajnos ez első körben nem sikerült, így felvetődött, hogy kimozdítjuk a kerítés egy részét. Ám azt a stílust, amit ott és akkor kaptunk, soha nem felejtem el! Soha így még nem beszélt velünk senki, pedig évtizedes tapasztalatunk van állatmentésben!

Az állatmentő emlékei szerint a férfi javaslata az volt: hagyják ott „megdögleni” az állatot, majd ő elintézi. Volt már ilyen máskor is, állította a férfi, ám hogy mi történt a korábban beszorult őzekkel, azt senki nem tudja… A nagy hűhónak az állatmentők vetettek véget, miközben folyt a vita: megeshet, ha így folytatja, állatkínzásért feljelentik. – Majd letakartuk az állat fejét, és szerencsére sikerült sértetlenül kivenni a kerítésből. Az őz kisebb horzsolással megúszta, így elengedtük egy megfelelő helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában