2023.09.14. 21:43
Borral készül a szüreti pecsenye
Szeptember van, a szüret hónapja, ilyenkor készülhet egy finom szüreti pecsenye a hétvégén.
Fotó: mindmegette.hu
Hozzávalók: 60 dkg sertéshús, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 15 dkg csiperke gomba, 1 db pirospaprika, 10 dkg szőlő, só, bors, őrölt paprika, bor.
Elkészítés: a vöröshagymát apróra felkockázzuk, majd a csíkokra vágott szalonnával olajon üvegesre dinszteljük. Erre jöhet a felcsíkozott hús, sózni-borsozni, majd fedő alatt puhára pároljuk. Eközben letisztítjuk a gombát, felszeleteljük a paprikát és fokhagymát, és hozzáadjuk a puhulófélben lévő húshoz. Ha már jó a hús, felöntjük borral, majd elpárologtatjuk belőle az alkoholt, az őrölt paprika meg a szőlő pedig a végén jön bele.
Forrás: mindmegette.hu