Recept

2023.09.14. 21:43

Borral készül a szüreti pecsenye

Szeptember van, a szüret hónapja, ilyenkor készülhet egy finom szüreti pecsenye a hétvégén.

Teol.hu

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók: 60 dkg  sertéshús, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 15 dkg csiperke gomba, 1 db pirospaprika, 10 dkg szőlő, só, bors, őrölt paprika, bor.

Elkészítés: a vöröshagymát apróra felkockázzuk, majd a csíkokra vágott szalonnával olajon üvegesre dinszteljük. Erre jöhet a felcsíkozott hús, sózni-borsozni, majd fedő alatt puhára pároljuk. Eközben letisztítjuk a gombát, felszeleteljük a paprikát és fokhagymát, és hozzáadjuk a puhulófélben lévő húshoz. Ha már jó a hús, felöntjük borral, majd elpárologtatjuk belőle az alkoholt, az őrölt paprika meg a szőlő pedig a végén jön bele. 

Forrás: mindmegette.hu
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában