Jegyzet

2023.10.12. 14:38

A legjobb pontszámot a sör és a tequila kapta

Nemrég egy kiváló cikket olvastam az alkoholfogyasztás testünkre gyakorolt hatásairól, amik közt az egyik legrosszabb talán – már, ami a nőket illeti – az bizony az volt, hogy milyen hatással van a bőrünkre, ha valaki sűrűn néz a pohár fenekére.

Farkas Eszter

A túlzott alkoholfogyasztás egyre nagyobb mértékben érinti a nőket is

Forrás: Shutterstock

Bizony a csajos estéken a koktélozgatás, netán munka utáni sörözgetés, borozgatás egyértelműen rossz hatással van arcbőrünkre is, ami persze a férfiakat is érinti. 

A cikk szerint az alkohol kiszárítja a bőrt. Száraz, feszes és fénytelen lesz tőle, emellett mivel gyakran fogyasztják sós ételekkel együtt, az arc felpuffad, különösen a szem alatti terület lesz duzzadtabb, mivel az arc ezen része hajlamos a folyadék visszatartására. Egy szó, mint száz sokkal gyorsabban öregszik a bőrünk és ráncosodunk, ha gyakran fogyasztunk szeszes italokat. 

Persze ezzel sokan vitáznak és fogják a genetikájukra, de a jelentős alkoholfogyasztás semmiképp sincs jó hatással ránk. Szintén rossz hír: az alkoholos italok cukorterhelést jelentenek a szervezet számára, ami az inzulinszintet megemeli, és ez egy olyan állapotot hoz létre, amely kiváló környezetet teremt a bőrgyulladások kialakulásához, így a fogyasztók hajlamosabbak a pattanásokra is. 

Nyilván a kutatók nem arra szerettek volna rávilágítani, hogy egyáltalán ne fo­gyasszunk szeszt, de mindenképp érdemes átgondolni a mennyiséget, már csak a szépségünk miatt is. Jó hír viszont, hogy viccesen összegyűjtötték, mely mérgeket találják a legkevésbé károsnak. A legjobb pontszámot a sör és a tequila kapta. Előbbi magas antioxidánstartalma miatt, utóbbi pedig cukortartalma miatt kapott jó helyezést, viszont nem szabad sót fogyasztani hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában