Meleg takarós szezon

2023.10.30. 10:28

Bújjatok ti is be hamar a jó puha ágyba!

Amikor kint zordra fordul az időjárás, kevés jobb programot tudunk elképzelni, mint a paplan alá bújva megnézni kedvenc filmünket, vagy elolvasni egy izgalmas könyvet.

Teol.hu

Jól esik belehuppanni a szőrös takarók közé (Képünk illusztráció)

Forrás: Shutterstock

Ágyunk egész évben a pihenés és feltöltődés helye, a hideg téli estéken azonban még jobban esik belehuppanni. A meleg paplan, a sok párna, a szőrös takarók és szőrmék igazi bekuckózós élményt adnak.

De milyen ágyneműt is válasszunk? Az év leghidegebb időszakában sem kell lemondanunk a szürke és a fehér árnyalatok tisztaságáról. Bár hűsítőnek tűnnek, használjuk nyugodtan télen is, jó alapot nyújtanak bordó, zöld vagy barna színekkel kombinálva.

A téli hálószoba biztos receptje? Bársony, vastagabb kordbársony és ami a legfontosabb: szőrös plédek és szőrme minden mennyiségben. Hiszen a pihe-puha és szőrös párnákhoz olyan jó odabújni. Ne féljünk a különböző textúrák kombinálásától, csak ügyeljünk rá, hogy a színek passzoljanak egymáshoz.

A tél a kötött textíliák szezonja. És nem csak a pulóvereké: egy meleg, kötött takaró, kellemes színben és mintával a hálószoba dísze lehet. Tomboljanak kinn a legvadabb mínuszok, ezek a vastag anyagok biztosan felmelegítenek.

A megfelelő takaró kiválasztása most különösen fontos. A legmelegebb darabok általában 400 g/m² sűrűségűek, de nem nyúlunk mellé a valódi tollal töltött paplannal, vagy a gyapjúból készült darabokkal sem. Az allergiásoknak érdemes a mesterséges szálakból készült paplanok közül válogatni.
Forrás: lakaskultura.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában