Szív- és érrendszer

2023.11.09. 19:00

A szívbarát étrendeket kóstolóval szemléltették

Daniné Turcsányi Éva a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet Egészségfejlesztési irodájának (EFI) népegészségügyi szakembere tartott előadást az érdeklődőknek a szívbarát étrendről Kakasdon.

Farkas Eszter

Daniné Turcsányi Éva, az EFI népegészségügyi szakembere tartott előadást az érdeklődőknek a szívbarát étrendről (A szerző fotója)

A szakember ismertette azokat a tápanyagokat, és ételkészítési technológiákat, melyekkel támogatni tudjuk szív-érrendszerünk egészségét. Felhívta a figyelmet azokra a tápanyagokra, élelmiszerekre melyek egyáltalán nem, vagy csak korlátozottan javasolt fogyasztanunk. Előadásában kitért a telítettlen zsírsavbevitel (omega3 és omega6) szív-érrendszerre gyakorolt kedvező hatásaira, valamint a növényi rostfogyasztás előnyeire. 

Az előadás végén a résztvevők nagy örömére szívbarát ételkóstolóval is készült az EFI. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában