Pécs

2023.11.11. 19:00

Csodák tárulnak elénk a panorámateraszról

A városi nyüzsgés megelégelésekor a legjobb döntés, hogy túrabakancsot húzunk, kinézünk egy kilátót, majd felkeressük, hogy kiszellőztessük elménk, és gyönyörködjünk egyet a panorámában.

Teol.hu

Forrás: bama.hu

A fent említett esetben jómagam sokszor választom úti célomnak a Kis-Tubes kilátót, ahonnan a hegylábra simuló Pécs tárul szemeink elé.

Ez nem is szigorúan kilátó, hanem egy panorámaterasz, amelynek építését 1959-ben a Pécs Városi Idegenforgalmi Hivatal végezte. Ez a teraszos formában megépített kőkilátó Kiss Tibor tervei alapján épült. Az erkélyen állva pedig több csoda is elénk tárul: az lábunk alatt elterülő Pécs látványa, a Villányi-hegység, a horvátországi Papuk vonulata tiszta időben.  

Ha pedig balra fordulunk, akkor szemrevételezhetjük a tévétornyot, amellyel a háttérben tökéletes szelfik készülhetnek, jobbra tekintve pedig megcsodálhatjuk a Jakab-hegyet –írja a Bama.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában