Nincs ok aggodalomra

2023.11.24. 07:30

Rendhagyó módon ebben az évben később kezdődik az advent

Az idei advent különlegesebb, mint a korábbi években. Rendhagyó, a megszokottnál később kell meggyújtani az első gyertyát.

Teol.hu

Rendhagyó módon ebben az évben később kezdődik az advent

Forrás: MW

A közösségi médiát már elárasztották a kételkedő hozzászólások, közeledve advent első vasárnapjához. A legtöbben megdöbbenve fogadták, hogy idén december harmadikán kezdődik és éppen huszonnegyedikén ér majd véget a várakozás időszaka, számolt be erről a Magyar Nemzet.

A várakozás időszakának negyedik, azaz utolsó vasárnapja ugyanis valóban december huszonnegyedikére esik.

A közösségi médiában a hozzászólók közül volt, aki azt írta, ő inkább előbb gyújtja meg az első gyertyát a koszorún, de a szenteste az szenteste, ez pedig csakis tévedés lehet. Kőhegyi Viktória hitoktató, teológus elmondta: „Bár az idei advent eltérően alakul, mint a korábbiak, aggodalomra egyáltalán nincsen ok. Nem marad el advent negyedik vasárnapja, és nem tolódik el Jézus születésének ünnepe sem” – szögezte le.

Kifejtette továbbá: ez azt jelenti, hogy december huszonnegyedikén délelőtt még adventet ünnepeljük a templomokban, de az este már Jézus születéséről szól.

„Így tehát a negyedik gyertyát a koszorún délelőtt gyújtjuk meg, a karácsony ünneplése pedig huszonötödikén kezdődik” – világított rá a rejtélyre Kőhegyi Viktória hitoktató, teológus.

Forrás: Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában