Teol.hu podcast

2023.11.29. 16:00

Szekszárdon inkább szűkíteni kérik a ruhákat

Hegedűsné Marika szekszárdi ruhajavító a Teol podcastjében elmondta, hogy Tolna vármegye lakosaira az S - M - L ruhaméretek jellemzőek, és inkább szűkíteni kérik a fazonokat.

Brunner Mónika

Hegedűsné Marika szekszárdi ruhajavító a Teol podcast stúdiójában

Hegedűs Sándorné Marika huszonöt éve varr, a szekszárdi fehérneműgyártócég üzemvezető helyetteseként dolgozott, egészen annak több mint egy évtizede történt bezárásáig. Ausztriában fehérneműcégnél dolgozott, fehérneműtervező mellett, megvalósította az elképzeléseit. Tizenöt éve foglalkozik ruhajavítással szekszárdi műhelyében. 

– Mivel nincsen már úgy konfekcióméret, itt ugye fazontól, márkától függenek most már a méretek, hogy ki milyet csinál, ezért inkább szűkíteni kell. Mert mindenki megveszi az inkább egy picit nagyobbat, hogy valahol jó legyen neki – mondta el, hozzátéve, hogy például a nőknél inkább a mellbőség az, ami nagyon fontos, hogy az ing, vagy felső mellben jó és csinos legyen, vállban jól álljon. 

Fontos, hogy szűkíteni sem lehet mindent teljesen, ha bekövetkezik egy nagyobb fogyás, és az illető ragaszkodik egy-egy adott ruhájához, az onnantól már sok esetben teljes átalakítást igényel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában