TV-ajánló

2023.11.01. 10:02

Valentino pénzt lop a filmben 1979-ben, idén dalolnak is róla

Brunner Mónika

képalá: Részlet a kis Valentino című filmből

Jeles András Kossuth-díjas magyar színház és filmrendező, Nemes Jeles László Oscar-díjas filmrendező édesapja jegyzi A kis Valentino című alkotást.

A címről talán elsőként az olasz divattervező, Valentino jut eszünkbe, valamint már október eleje óta látható az X-Faktor 2022-es felfedezettjének, Mihályfi Luca és zenésztársa Csoky dalának videoklipje szintén Valentino címmel. A videoklip színes, az 1979-es filmalkotás fekete-fehér, és a Magyar Mozi TV 2023-ban Mindenszentek napján tűzte műsorára. 

A történet szerint a húsz év körüli László egy Pest környéki szövetkezet kocsikisérője. Egy nap úgy dönt, hogy nem adja fel postán a rábízott tizenötezer forintot, hanem inkább elkölti. 

Nos, 1979-ben a teljes munkaidőben alkalmazásban állók havi bruttó keresete a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint háromezernyolcszázhetvenhét forint volt, tehát László, az akkori időket tekintve egy durván négyszeres átlagfizetést sajátít ki önmagának. 

László végülis elindul Budapesten, feltűnik több helyen, és tulajdonképpen igyekszik tartalmassá tenni a napját. Erről szól a film. B. M. 

A kis Valentino, magyar filmdráma, Magyar Mozi TV, 22.55. (szerda, Mindenszentek, november 1.) 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában