Ízléstelen, mégis trendi

2023.12.27. 07:30

A csúnya karácsonyi pulcsik fénykorukat élik

A karácsonyt kétség kívül a díszes külcsín jellemzi, az elmúlt években azonban a giccsparádé az öltözékünkre is rányomta bélyegét.

Teol.hu

Képünk illusztráció

Forrás: MW

Korábban egy családi karácsonyi vacsora dresscode-ja nem állt messze egy üzleti megbeszélésen elvárt öltözettől. Ekkor a nagyi felvette az ünneplős ruháját, a gyerekek angyali ruhácskába öltöztek, a felnőttek pedig csinos blúzt vagy elegáns inget öltöttek magukra. Manapság ez egyre kevésbé bevett szokás, hiszen rengeteg háztartásban váltotta fel a formális megjelenést az úgynevezett csúnya karácsonyi pulcsi.

A karácsonyi témájú viselet egykor gúny tárgya volt, azonban lassan, de biztosan esszenciális ruhadarabbá vált az ünnepekkor. 

A ronda karácsonyi pulcsik mindenhova becsempészték varázsukat: az óvodákba, iskolákba, sőt, még az irodába is, ahol egyszer egy évben a megszokott ingeket és zakókat a piros orrú Rudolffal, Grinccsel, vagy nagy szakállú Mikulással díszített felsők váltják le – olvasható a Duol.hu-n.

A folytatásból kiderül, melyik nap ünnepeljük a csúnya karácsonyi pulcsikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában