Mutatós és gyors sütemény

2023.12.10. 09:21

Már most elkészíthető, karácsonyig eláll

A legjobb dolog adni. Az ünnepekkor kifejezetten, főleg, ha látjuk, hogy az általunk készített házi finomságnak mennyire örülnek az ajándékozottak.

Mauthner Ilona

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Süssünk karácsonyi kekszeket!

Mandulás moszkauer

Hozzávalók: 120 g nádcukor, 100 g habtejszín, 10 g vaj, 100 g mandula (finomra darált), 50 g mandula (durvára darált), 100 g kandírozott narancshéj (ledarálva), 3 teáskanál rum, 180 g étcsokoládé (2 tábla) és 10 g finomliszt.

Elkészítése: A nádcukrot a tejszínnel és a vajjal összeforraljuk, majd hozzákeverjük a darált narancshéjat, és azzal is kicsit forraljuk. Ezután beleforgatjuk a finomra és durvára darált mandulát, végül belekeverjük a lisztet is. Egy órára hűtőbe tesszük hűlni.

Miután kihűlt, habzsákba adagoljuk, és sütőpapiros sütőlemezre fél diónyi kis halmokat nyomkodunk belőle. A kis halmokat rumba mártott villával lelapogatjuk. (Elhagyható.) Előmelegített 195 fokos sütőben 8-10 perc alatt addig sütjük, míg a sütemények széle kicsit megbarnul. Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni őket. (10-15 perc) A kihűlt tallérok alját olvasztott étcsokoládéval lekenjük, majd az ecset segítségével recésre mintázzuk. Fogyasztás előtt még hagyjuk dermedni.

Forrás: nosalty.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában