Sokszor igazi kincsekre lehet lelni

2024.01.07. 11:30

Akár feleannyiért vásárolhatunk, ha ügyesek vagyunk

Szekszárdon is érdemes áttekinteni az élelmiszerláncok leértékelt, közeli lejárati idejű termékeit, mert sokszor igazi kincsekre lehet lelni.

Brunner Mónika

Jelentős kedvezménnyel lehet megvenni a közeli lejáratú élelmiszereket. (illusztráció)

Forrás: Shutterstock

Az újévi leárazások során a legújabb akciós élelmiszereket szemléztük. Igazi kincsekre találtunk. 

Füstölt darabolt gyulai majd másfél kilós sonkát fél­áron, háromezerhatszáznyolcvan forintért árulnak az egyik szekszárdi élelmiszerboltban, mert a minőségét csak január tizedikéig garantálják.

Ugyanitt több mint egy kilós füstölt tarjának is fele az ára, kétezerszázhetven forintért lehet megvenni, ugyanis a termék lejárati ideje január nyolcadika. A kemencés sült csülök tíz dekagrammja az ötven százalékos leárazás után négyszáz forint.

Az enyhén füstölt, fűszeres, harminc dekagramm száraz kolbászt negyven százalékos leértékelés után ezerszázharminc forintért árulnak. Selyemsonkát is találtunk ennyivel leárazva, tíz dekagrammot négyszázhúsz forintért. A húsz dekagramm hámozott debreceni sertés- és marhahúsból pedig négyszáznyolcvan forint.

A tejtermékeket is érinti az ötven- és negyvenszázalékos leárazás. Csípős körözött négyszázhúsz forint, egy darab túrórudi százharmincöt forint, laktózmentes fehér sajt húsz dekagrammja hatszázhuszonöt forint, kis poharas, százötven grammos gyümölcsjoghurt százharminc forint, hétszázötven grammos gyümölcsjoghurt ötszázhatvan forint, százhetvenöt gramm élőflórás kefír százkilencven forint. Több mint tíz dekagramm bükkfán füstölt gomolyasajt négyszázötven forint.

Nagydobozos sört kétszázötven forintért találtunk az egyik szekszárdi élelmiszerboltban. Ugyanitt egy kétszázötven milliliteres gyümölcsitalt kétszáztíz forintért árulnak, a félliteres tonik pedig kétszázharmincöt forintba kerül.

Az édesszájúak sem csalódhatnak, mert a nagy pilótakeksz hétszázhetven forint, az édeskeksz háromszázhetven forint. Az alapélelmiszerek közül az egy kilogrammos rétesliszt százhatvanöt forint. Van nagy ketchup ötszázötven forintért és nagy mustár hétszázötven forintért is.

Az állattartók is találhatnak jó dolgokat a szekszárdi élelmiszerboltokban. Portálunk január negyedik napján egy két és fél kilós, teljes értékű kutyaeledelre bukkant ezerháromszáz forintért.

A Mindmegette stábja feltérképezte, hogy mely élelmiszereket lehet bátran fogyasztani a csomagoláson feltüntetett lejárati időt követően.

Két hónappal a lejárati idő után fogyasztható élelmiszerek: olajok, zsírok, tejpor, chips, ropogtatnivalók. Három hónappal a lejárati idő után fogyasztható élelmiszerek: aszalt gyümölcsök, zöldségek, müzli, gabonapehely, fagyasztott termékek, édes keksz, kemény cukor, csokoládé.

Hat hónappal a lejárati idő után fogyasztható élelmiszerek: üdítőitalok, gyümölcslevek, szörpök, majonéz.

Kilenc hónappal a lejárati idő után fogyasztható élelmiszerek: UHT-tej, UHT-tejszín, só, cukor, édesítők, rizs, száraz hüvelyesek, instant termékek (például pudingpor, kakaó, fűszerek), száraztészta, szószok (például ketchup, mustár), gabonafélék (liszt, búzadara).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában