Jeges Kaland

2024.01.11. 13:15

Elhalasztják a gerjeni jeges csobbanást a Dunában

A Duna magas vízállása miatt elhalasztják az erre a hétvégére, szombatra tervezett Jeges Kaland elnevezésű programot Gerjenben – tudtuk meg Romhányi Károly polgármestertől.

Gazsó Rita

Fürdés a téli Dunában, 4 fokos vízben Gerjennél (archív felvétel)

Fotó: Molnár Gyula

Mint ismert, évek óta sikerrel rendezik meg az extrém sportprogramot januárban. Első feladat a Paksi Atomerőmű Látogatóközpontjától a gerjeni sportcsarnokig tartó, mintegy tizenkét kilométeres terepfutás. Második erőpróba a jeges fürdőzés a Dunában, a gerjeni kompkikötőnél. A megmérettetésen évről évre szép számmal vesznek részt indulók és nézők egyaránt. Várhatóan így lesz ez az idei alkalommal is, amelynek időpontjáról egyelőre nem tudnak még pontosat mondani a szervezők.

– Legfontosabb az emberi biztonság, ezért megvárjuk azt az időpontot, amely a lehető legbiztonságosabb – mondta kérdésünkre a polgármester. Ígérete szerint, amint a körülmények engedik, megtartják a programot, amelyről a közösségi oldalaikon tájékoztatják az extrém a különleges sportesemény résztvevőit, nézőit.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában