Nyári forma készül

2024.01.28. 20:57

Sok kalóriát égetnek el a téli mozgásformák

A hideg időben sem kell lemondanunk a mozgásról, ha formába hoznánk magunkat. Utánajártunk, melyik téli sporttal égethetjük el a legtöbb kalóriát.

Teol.hu

Illusztráció: gettyimages

Azt szokták mondani, hogy a nyári forma télen készül. Vagy legalábbis érdemes már most elkezdeni felkészülni a bikiniszezonra. Ezekkel a téli sportokkal annyi kalóriát égethetünk, hogy már tavaszra bomba formába jövünk, írja a Mindmegette.hu

Jégkorcsolya

Az egyik legjobb módja a kalóriaégetésnek, ha korcsolyát húzunk a lábunkra. Télen számos műjégpálya áll rendelkezésünkre, hogy megdolgoztassuk az izmainkat, ráadásul mindezt rendkívül szórakoztató módon. Egy óra laza korizással 300-400 kalóriát égetünk, de ha nagyobb sebességre kapcsolunk, akár a 900 kalóriát is elérhetjük.

Síelés 

Nem véletlen, hogy sok edzőteremben találunk olyan gépet, amivel a síelés mozdulatait imitálhatjuk. Ezzel a téli sporttal ugyanis több mint 1000 kalóriát is elégethetünk egy óra alatt, ha kellő intenzitással végezzük.

Snowboardozás 

Az egyre népszerűbb extrém sporttal nemcsak az adrenalinszintünk emelkedik, de az elégetett kalóriák száma is. Egy órányi közepes tempójú snowboardozás körülbelül 400, míg a nagy sebeséggel végzett akár 600-800 elégetett kalóriát is jelenthet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában