A stílustanácsadó segít

2024.02.16. 14:00

Tündérszépek: Hasíthatsz a fotózáson, ha erre odafigyelsz!

Paksi Éva stílustanácsadó az idén is jó tanácsokkal látja el a Tündérszépek jelentkezőit, és persze mindenkit, aki testalkatának megfelelően, előnyösen szeretne öltözködni. A hasznos tippeket betartva profiként állhat bárki a kamera elé.

Farkas Eszter

A stílustanácsadó megmondja hogyan öltözködjünk testalkatunknak megfelelően (Fotó: Shutterstock)

Legutóbb témánk volt az önbizalom, a tükör előtt elsajátított pózolás, az első benyomás fontossága és a pozitív gondolatok. Ezúttal pedig Paksi Éva stylist hosszútávú tanácsokkal látott el minket. – Természetesen a fotózásokon mindenki a legszebb arcát szeretné megmutatni, ezért nagyon fontosnak tartom, hogy gondosan válasszuk meg a képeinket, amelyeket feltöltünk – emelte ki a szakember.

Hogy miként tegyük mindezt? Figyeljünk arra, hogy a ruhák amelyeket a fotózáson viselünk valóban előnyösek legyenek számunkra.

Próbáljuk meghatározni a testalkat típusunkat az alábbiak szerint. Vegyük figyelembe vállaink szélességét, nyakunk hosszúságát – ez a zárt felsők, a nagy ékszerek miatt lényeges –, a derekunk és csípőnk méretét, a lábunk hosszúságát a homokóra testalkathoz viszonyítva.

Öltözködjünk testalkatunknak megfelelően

Keskeny a válla, vékony, hosszú dereka és lapos hasa van? Mindezekhez hosszú lábak társulnak? Akkor az egyenes testalkat típushoz tartozik. A szív alakú dekoltázs, a csavart ruhák és a bővülő szárral rendelkező nadrágok a barátai. A nőies anyagokat, mint a muszlin, az A vonalú szoknyákat és a derék hangsúlyozását ajánlom minden mennyiségben.  

Nevezz még most, mielőtt betelnek a helyek

Saját portfólióval is lehet jelentkezni, de profi fotóssal el is készítjük első saját fotósorozatát annak, aki ezt kéri. Tolna vármegye szépségei Baranya, valamint Somogy hölgyeivel versengenek majd a továbbjutásért. A regionális előválogató április 8-án indul. NEVEZZ MIELŐBB, mert a regionális fordulóba legfeljebb ötven hölgy juthat be. A zsűrizés a jelentkezéssel együtt indul!

A telt keblek, rövid derék–keskeny csípő, erősebb lábak a homokóra testalkat jellemzői. Amennyiben ebbe a csoportba sorolja magát, előnyös a mélyebb kivágású dekoltázs, a V nyak, a szűkített felsőrészek és a magas derekú, egyenes szárú farmer. 

Keskenynek tűnik a válla, hosszú vékony derék és zömök lábak társulnak mellé? A fentiek a körte testalkat jellemzői. Viseljen fodros, csónaknyakú, vállpánt nélküli ruhákat, így ellensúlyozhatja csapott vállait, egyenes nadrágokkal, A vonalú szoknyákkal és lefelé bővülő kabátokkal teremthet összhangot az öltözködésében.

Paksi Éva stílustanácsadó tippjeit nem csak a fotózásokon érdemes megfogadni, ruhavásárlások alkalmával is jól jöhet (Beküldött fotó)

A széles vállak és derék, a telt keblek, vékony csípővel és hosszú lábakkal (adott esetben kis pocakkal) kiegészítve az alma testalkatú hölgyeket jellemzik. Mit viseljen, ha alma alkattal rendelkezik? A mély dekoltázzsal rendelkező ruhákat, a magas derekú, lefelé bővülő alsórészeket, a szűkített derekat, a hosszú nyakláncokat és a kis mintázatú anyagokat nekik találták ki. 

– Érdemes szem előtt tartani ezeket a tippeket, mert nem csupán a felkészülés és a verseny folyamán, de azt követően ruhavásárlás alkalmával is segítségünkre lehetnek. Érezni és látni fogja a változást ruhatárában, amint elkezd testalkat típusának megfelelően öltözködni. Azokban a ruhákban amelyek igazán jól állnak rajtunk, sokkal jobban érezzük magunkat majd, és árad belőlünk az önbizalom. Ne feledjük a kevesebb néha több!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában