Családi nap

2024.02.22. 09:43

Kimagasló érdeklődéssel farsangoltak a paksi múzeumban

Farsangi családi napot tartottak az elmúlt hétvégén a Paksi Városi Múzeumban. Az esemény kimagasló érdeklődés mellett zajlott le: összesen 131-en látogattak el az intézménybe.

Gazsó Rita
A kézműves foglalkozáson a télűzés kellékeit, kereplőket, busómaszkot, karneváli álarcokat készíthettek a gyerekek
Forrás: Paksi Városi Múzeum

A Paksi Városi Múzeum farsangi rendezvényén a múzeum munkatársai jelmezben fogadták a gyerekeket, akik farsangi kellékeket készíthettek, fánkot kereshettek, ezen kívül számtalan szórakozási és játéklehetőség várta őket. 

Stadler Krisztina múzeumpedagógus a program kapcsán a Telepaksnak elmondta, hogy a családi nappal a farsangot lezáró, télbúcsúztató nagy mulatságot szerették volna megidézni. A kézműves foglalkozáson éppen ezért a télűzés kellékeit, kereplőket, busómaszkot, karneváli álarcokat készíthettek a gyerekek, akiket emellett egy fánkkereső játék is várta, amelyeket három különböző helyiségekben rejtették el a szervezők. 

Annak, aki a játékfánkokat mind megtalálta, egy valódi fánkkal kedveskedtek a múzeum munkatársai. Nincsen farsang jelmez nélkül, így a családi napra látogatókat arra kérték, hogy jelmezben érkezzenek, amellyel meg is örökíthették magukat a fotósarokban. De nem csak a gyerekek érkeztek jelmezben, a múzeum munkatársai is beöltöztek, különböző törökös-indiai ruhákba. A városban továbbra is folyamatosak a múzeumpedagógiai foglalkozások: február 25-én, vasárnap élményfestésre várják az érdeklődőket, de emellett folytatódnak a helytörténeti esték is, a sorozat következő része csütörtökön este lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában