Mit ne?

2024.02.11. 11:00

Semmiképpen ne tárolja ezeket a dolgokat a mosogató alatti szekrényben!

Sok konyhában a mosogató alatti szekrényke rejti a szemetest. Ezen felül rengeteg olyan holmi kerül ide, aminek nem találunk jobb helyet. Aztán el is felejtjük, és kezdődik a baj.

Bencze Péter

illusztráció/Shutterstock

A mosogató alatti szekrény optimális lehet tárolásra, rendezetten tartása viszont hatalmas kihívás. Ez a hely eleve zsúfolt és sötét,  ráadásul gyakran nehezen hozzáférhető is a vízvezetékcső és a víztisztító rendszer miatt. Na de mi az, amit nem itt kellene tárolni? Mutatjuk.

Tisztítószerek, vegyszerek

A legtöbb forgalomban lévő tisztítószert száraz, hűvös és jól szellőző helyen kell tárolni. A mosogató alatti terület nem ilyen hely. Ráadásul, ha nincsenek megfelelően lezárva a fertőtlenítőszeres flakonok, mérgező vegyianyagok párologhatnak ki a kisszekrény terébe.

Elektromos készülékek

Gyakori, hogy az apró konyhai készülékeket a mosogató alatti szekrényben próbáljuk eltüntetni, hiszen így nem foglalnak helyet a pulton. De ha a mosogató, a mosogatógép vagy bármely cső elkezd szivárogni, a szekrényben lévő egyéb elektronikus készülékek károsodhatnak, sőt, tűz is keletkezhet. Az elemmel működő eszközöknek sem itt a helyük, hiszen a páratartalomtól könnyen zárlatosak lehetnek. Jobb az elektromos készülékek számára a vizesblokktól távolabb helyet találni.

Papírtörlő

Egy használatban levő papírtörlőtekercset nyugodtan helyezzen a vizesblokk alá, de ne itt tárold a készletet. Egyfelől sok helyet foglal, másfelől pedig a mosogató alatti páratartalom nem tesz jót a papírnak. A papírtörlő felszívja ezt a nedvességet, akár be is penészedhet, használhatatlanná válik.

Állateledel

Ha a háziállata etetőtálja a konyhában, a mosogató mellett kapott helyet, evidens lehet, hogy itt tárolja a tápos zacskót is. Ez bizony több okból sem jó ötlet. Az állateledelt vegyszerek, tisztítószerek mellett nem szabad tárolni. A magasabb páratartalom miatt pedig könnyen megpenészedhet fehérjedús granulátum, egerek, bogarak is belemászhatnak. A kisállat eledelt tárold légmentesen zárható dobozban valamelyik másik szekrényben.

forrás: lakaskultura.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában