Éjszakai élet

2024.03.16. 09:58

Diszkóból csak nyolcat tartottak nyilván a vármegyében

Diszkóból nyolcat tartott nyilván Tolna vármegyében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a 2023 júniusi adataiban. Hogy diszkóból pontosan mely települések voltak ellátva, nem tudni, mindenesetre a mai napig számos helyen lehet szórakozni a tánc- és éjszakai klubokban. A múlt évben kétszázharmincnégy italboltot regisztráltak.

Brunner Mónika

Szerencsére van még lehetősége bulizni a fiataloknak (Illusztráció: Shutterstock)

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 2023 júniusában nyolc diszkó üzemelt Tolna vármegye területén. Portálunkat a vendéglátóhelyek számáról is tájékoztatták. 

Diszkóból nyolc volt, ahol lehetett szórakozni

Az adatokban nem térnek ki arra, hogy mely településeken voltak megtalálhatók a diszkók, mindenesetre az interneten böngészve számos, jelenleg is üzemelő éjszakai (night) klubot lehet találni Tolna vármegyében. A KSH részletesebb adatokat közölt az étkezési lehetőségekről. Négyszázhúsz éttermet és büfét tartottak nyilván múlt év nyarán, például Bátaszéken tizenegyet, Bogyiszlón hármat, Bonyhádon huszonnyolcat, Decsen hármat, Dombóváron harmincnégyet, Dunaföldváron huszonkettőt, Faddon huszonegyet, Hőgyészen nyolcat, Iregszemcsén ötöt, Nagydorog hatot, Nagymányokon négyet, Ozorán négyet, Őcsényben hatot, Pakson hatvanhármat, Simontornyán tízet, Szálkán hármat, Szedresben négyet, Szekszárdon kilencvenegyet, Tamásiban huszonnégyet, Tengelicen ötöt, Tolnán tizenkilencet. 

Nyolcvankét cukrászda üzemelt nálunk 

A KSH az adatai között ismertette a Tolna vármegyei cukrászdák számát is. A nyolcvankét cukrászda közül hetet Bonyhádon, hatot-hatot Dombóváron és Dunaföldváron, huszonegyet Szekszárdon, tízet Pakson, hármat-hármat pedig Tamásiban, Faddon és Tolnán tartottak nyilván. 

Szekszárdon huszonhét italbolt volt 

Az italboltok száma is érdekesen alakult a 2023 nyári időszakban. A kétszázharmincnégy italbolt közül Alsónánán három, Bátaszéken nyolc, Bogyiszlón három, Bonyhádon hét, Bölcskén négy, Decsen három, Dombóváron tizenhárom, Döbröközön három, Dunaföldváron tizenhat, Faddon nyolc, Gyönkön négy, Kölesden három, Nagydorogon öt, Nagymányokon és Németkéren külön-külön három, Ozorán négy, Pakson tizennyolc, Pincehelyen hat, Simontornyán négy, Szekszárdon huszonhét, Tamásiban hat, Tolnán tíz volt található. 

Százhúsz munkahelyi központi főzőkonyha 

A KSH adataiban a tálalókonyhák számára is kitért. Ötven tálalókonyha közül például Dombóváron tizet, Dunaföldváron nyolcat, Szekszárdon tizennyolcat, Tolnán hármat jegyeztek múlt év nyarán. A rendezvényi partiszervízt adataik szerint hat helyen biztosították Tolna vármegyében, a munkahelyi központi főzőkonyhák száma ugyanebben az időszakban százhúsz volt. 

A várható további lehetőségekkel kapcsolatban talán az is útmutató, hogy az idei adatok szerint hazánkban egyre népszerűbb a vendéglátás szak is

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában