Köszöntés

2024.03.13. 07:28

Isten éltesse Krisztián, Ajtony nevű olvasóinknak!

Boldog névnapot mindenkinek, aki ma ünnepel!

Teol.hu

Boldog névnapot kívánunk! (Forrás: kedveslapok.hu)

Március tizenharmadikán az Ajtonyok és Krisztiánok ünneplik névnapjukat, de olvasóink ezen a napon köszönthetik fel még Arabella, Humbert, Ida, Imelda, Imola, Liander, Patrícia, Rodrigó, Solt, Zina, Egyed, Keresztély, Lizandra, Rozina, Salamon, Szabin, Zoltán, Zoltána, Zsolt, Leander nevű ismerőseiket is.

Krisztián eredete: latin eredetű; jelentése: Krisztushoz tartozó, keresztény. Krisztián jelentése: A Krisztián kreatív, független, magabiztos, találékony és a fizikai aktivitást kedvelő személyiség kialakulását támogatja. Nem könnyen alkalmazkodik, nézőpontjához, meglátásaihoz ragaszkodik, kompromisszumra nem hajlik. Aki vele szeretne dolgozni, jobb ha maga alkalmazkodik elképzeléseihez, más esetben csak arra számíthat, hogy a közös munka szenvedéssé válhat. Kimondja, amit gondol, de környezete néha nehezen viseli kötözködő magatartását. A Krisztián a latin Christianus név rövidüléséből származik. Jelentése: Krisztushoz tartozó, keresztény.

Ajtony eredete: török-magyar eredetű; jelentése: arany. Ajtony jelentése: Az Ajtony név olyan egyéniség kialakulását támogatja, aki rendszerkedvelő, gyakorlatias, okos, és minden részletre kiterjedő figyelemmel bír. Szeret a szabadban időzni, igyekszik minél több időt így eltölteni, az külön öröm, ha ezt munkája is megköveteli. A természet ereje belső egyensúlyát segíti. Ennek ellenére érdeklődése sokkal inkább reál irányú, mint humán, közel áll hozzá a gépek világa. Türelmesnek és csendesnek ismeri környezete, igyekszik inkább a saját kedvteléseinek élni, mint más iránti elkötelezettségeknek. Ragaszkodik a rendhez, és örömöt okoz neki, ha zavartalanul befejezheti azt, aminek nekilátott.

Boldog névnapot kívánunk e nevek viselőinek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában