Köszöntés

2024.03.19. 06:42

Ma József zsákban hozza a meleget?

Boldog névnapot mindenkinek, aki ma ünnepel!

Teol.hu

Boldog névnapot kívánunk! (Forrás: kedveslapok.hu)

Március tizenkilencedikén a Józsefek és Bánok ünneplik névnapjukat.

Bánk eredete: a Bán magyar méltóságnév -k kicsinyítőképzős származéka. Bánk jelentése: A Bánk név eredeti, független, magabiztos, kezdeményező és fizikai aktivitásra hajlamos személyiség kialakulását segíti. A Bánkok nem hajlandók véleményüket megváltoztatni, esetleg kompromisszumot elfogadni, stílusuk egyenes és őszinte. Ezért a környezetükben élők, olykor nehezen fogadják el e név viselőinek dominanciáját és gyakori okoskodását.

József eredete: héber eredetű; jelentése: Jahve + gyarapítson. József jelentése: A József név érzékeny, álmodozó és intuitív egyéniség kialakulását segíti, aki fogékony a különféle művészeti ágak iránt. Viselői sokkal inkább használják az érzékeiket, mint az eszüket, de megérzéseik sokkal erősebbek és pontosabbak, mint az emberek többségének. Az pénzügyek igen távol állnak a Józsefektől, ezért ritkán részesülnek tehetségükhöz és a munkájukba fektetett energiához méltó anyagi elismerésben.

Boldog névnapot kívánunk e nevek viselőinek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában