2024.03.23. 08:23
Olasz kókuszcsók, fél óra alatt elkészül
Hamarosan itt a húsvét, illik a locsólókat valamilyen süteménnyel megkínálni. Aki nem szeret sütni, de mégis vágyis édességre neki ajánljuk a következő süteményt, az olasz kókuszcsókot.
Illusztráció
Forrás: Shutterstock
Olyan, mint a macaron
Ez a kókuszos süti, angolul coconut macaroon, csak nyomokban hasonlít a klasszikus macaronra, ugyanis azzal ellentétben pofonegyszerűen elkészíthető.
Csupán néhány hozzávalóból készül a falatnyi finomság, amelyben a kókusz és az étcsokoládé dominál.
Két felvert tojásfehérjét 8 deka porcukorral, 20 deka kókuszreszelékkel egy teáskanál vaníliapasztával, csipet sóval összekeverünk. A csokoládétalphoz szükséges még 10 deka étcsokoládé.
Előkészítési idő mindössze 30 perc.
Ha kész a keverék, pihentessük 15 percig, melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Egy 20x25 centis tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Mutatós és finom is
A keverékből két teáskanál segítségével kanalazzunk egy teáskanálnyit a sütőpapírra, és formázzuk meg golyó alakúra. Annyit tegyünk a tepsibe, amennyi csak belefér, de hagyjunk közöttük néhány centi távolságot.
A sütiket 10-12 perc alatt süssük aranybarnára. A kisült sütiket hagyjuk a tepsiben kihűlni.
Eközben vízgőz felett olvasszuk fel az étcsokoládét.
A kész, folyékony csokoládéba egyesével mártsuk bele a sütik alját. A sütiket a mártás után tegyük vissza a sütőpapírra, de ezúttal már a csokoládés talpuk legyen felül. Tegyük be a sütiket pár percre a hűtőbe, hogy a csokoládé megszilárdulhasson.
Végezetül a megmaradt csokoládéból cikcakkban készíthetünk még mintákat a kókuszos sütik tetejére is.