Megmérettetés

2024.04.20. 08:46

Több mint hatvanan neveztek a székelyek borversenyére

Elégedettek voltak a bírák az Országos Bukovinai Székely Borversenyre nevezett mintákkal.

Révészné Hanol Erzsébet

Illusztráció: Shutterstock

A XIII. Országos Bukovinai Székely Borversenyt szerdán Szekszárdon, a Székely házban tartották. Az idei megmérettetésre összesen hatvankét mintát neveztek. A vörösborok kategóriájában érkezett a legtöbb, ott harminc mintát kóstoltak végig a bírálók, emellett tizennyolc fehérbor és tizennégy rosé is érkezett a huszonegy nevező termelőtől.

A borbírák döntése alapján végül huszonegy arany-, huszonnégy ezüst- és tizenhét bronzminősítés talál majd gazdára az április 27-i díjátadón, amelyet a Babits Mihály Kulturális Központban tartanak – árulta el Boros Tiborné, a Bukovinai Székelyek Szekszárdi Egyesületének elnökségi tagja.

Hozzátette, hogy a szerdai borversenyen a vendéglátóipari iskola tanulói segédkeztek, a bírák elégedettek voltak a nevezett borok minőségével, a programot pedig közös vacsora zárta, ahol az egyesület tagjai által készített székely káposztát és rétest szolgáltak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában